luni, 6 martie 2017

Interviu cu Georgiana VâjuGeorgiana Vâju este autoarea cărtii „Nu te împiedica de mine, te implor”publicată la editura Quantum Publishers.


A fost de acord să răspundă întrebărilor care urmeaza, iar eu îi mulțumesc pentru timpul acordat.
Î: De unde v-a venit inspirația pentru a scrie această carte?


R:De la oameni, în principal. Apoi de la sentimente, stări , întrebări și răspunsuri.


Î: Cât timp v-a luat să o scrieți?

R:Mi-a luat mult, cam cinci ani. Dar nu am considerat-o o prioritate, ci o relaxare.


Î: Vă plănuiți  să mai scrieți și alte cărți?

R:Nu pot să spun că mi-am plănuit asta. Dacă mă va lovi inspirația și muza creatoare probabil că voi mai scrie.


Î :Ați crezut, cand ati publicat-o ca va avea un succes atat de mare?


R:Nu știu încă să fie așa mare succesul, văd că prinde bine și cam atât. Dar sper să fie așa cum spui tu, aș fi onorată. Acum, vezi tu, orice scriitor crede că opera lui este strălucită, dar asta pot să spună doar cititorii, nu autorul.Î :Vă recunoaște lumea pe strada ca fiind autoarea ”Nu te împiedica de mine, te implor”?


R:Mi s-a întâmplat să fiu recunoscută doar de două ori până acum. O dată după înfățișare și cealaltă dată după numele afisat pe card.


Î :V-ati gândit să renunțați când ați început să scrieți cartea?

R:Da, am avut și perioade moarte, să zic așa.  Perioade în care pur și simplu nu aveam chef să scriu, perioade în care tot ceea ce scriam îmi părea banal sau slab și neinspirat. Atunci mă gândeam să renunț, dar uite că totuși nu am făcut-o.


Î; Cât de greu a fost procesul realizării cărții?

R:Nu a fost nimic greu. Am scris pur și simplu, fără să mă gândesc că asta ar fi un efort. Pentru mine scrisul era relaxare, este încă.


Î: De la ce vârsta ați început să citiți?

R:Târziu. După 30 de ani


Î: Care  este cartea care v-a facut să citiți?

R:Habar nu am, abecedarul?  Chiar nu știu,  îmi am intesc că am fost marcată pe la 16 ani de ” Roșu și negru” a lui Stendhal


Î:V-ați găndit,în trecut că veți ajunge autoarea unui bestseller?

R:Doamne fereste! )))

Pe asta de unde ai scos-o?  Da de unde să gândesc așa, suntem cumva la New York și nu m-am prins eu?? Auzi la ea, autoare de bestseller!Aș vrea eu. Din păcate suntem în România, tară care nu are așa mulți cititori activi, deci și vânzările sunt pe măsură.


Î: V-a fost frică de reacția cititorilor când ați publicat cartea?

R:Am avut o perioadă când m-am gândit la asta, apoi mi-a trecut.  Judecând la rece, din moment ce închei procesul de scriere și predai manuscrisul spre publicare, cititorul e cel care decide dacă i-a plăcut cartea ta sau nu. Din păcate nu poți fi lână el să-i explici ceea ce nu înțelege, nici nu-l poți forța să-i placă. Așa că autorul trebuie să respecte toate părerile celor care-i citesc cartea.


Î; Ați regretat vreodată că ați luat-o pe acest drum?

R:Da, am regretat, nu e o lume chiar așa cum o vedeam înainte să întru în ea. E exact ca pădurea cu uscături.  Dar dacă am prins curajul să mă aventurez va trebui să găsesc și tăria de a rămâne inăuntrul ei.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu