sâmbătă, 11 martie 2017

Top 5 carti citite în luna Ianuarie

Luna Ianuarie a fost ''Luna Cititului''. Am reusit sa citesc 5 carti, pe care le voi pune intr-un top.

Locul 1. Toate Acele Locuri Minunate 
 Numar de pagini: 400

Editura: TREI 

Autor: Jennifer Niven

Disponibila: aici 

Pret: 25 lei 

Descrierea

O emotionanta poveste de dragoste despre o fata care invata sa traiasca de la un baiat care vrea sa moara. 
Theodore Finch e fascinat de moarte si se gandeste neincetat la tot felul de modalitati in care si-ar putea pune capat zilelor. 
Violet Markey traieste pentru viitor, numarand zilele ramase pana la absolvire. 
Cand Finch ar putea evada atat din micul ei oras din Indiana, cat si din suferinta coplesitoare provocata de recenta moarte a surorii sale. 
Cand Finch si Violet se intalnesc pe marginea clopotnitei de la scoala, nu este foarte limpede cine pe cine salveaza. Iar cand devin parteneri intr-un proiect de descoperire a „minunilor naturale“ din statul lor, amandoi fac descoperiri mult mai importante: Finch poate fi el insusi numai alaturi de Violet. Iar Violet numai alaturi de Finch poate uita de numaratoarea zilelor si poate incepe sa le traiasca. 
Insa, in timp ce lumea lui Violet creste, a lui Finch incepe sa scada. 
 Nota: 10

Locul 2. Cautand-o pe Alaska
Numar de pagini: 285
Editura: trei
Autor: John Green
Disponibila: aici
Pret: 17 lei (cu reducere) si 25 (fara reducere)
 Descriere
Miles Halter, un adolescent singuratic pasionat de cuvintele rostite de personaje celebre in ultimele lor clipe de viata – pleaca la scoala cu internat Culver Creek in cautarea a ceea ce Rabelais numea „Marele Necunoscut“.
Acest Necunoscut se dovedeste mai tulburator decat si-ar fi imaginat vreodata cand in noul sau cerc de prieteni isi face intrarea seducatoarea Alaska Young. Inteligenta, amuzanta, imprevizibila, Alaska il atrage intr-o lume misterioasa de lumini si umbre, ce sta sub semnul ultimelor cuvinte ale lui Simon Bolívar, faimosul general imortalizat de Gabriel García Marquez: „Cum o sa mai ies eu din labirintul asta?“ Nimic nu va mai fi la fel...

Locul 3.Moarte pe Nil
Numar de pagini: 355
Editura: RAO
Autor: Agatha Christie
Disponibila: aici
Pret: 9 lei
Descriere
Linnet Doyle este, în aparenţă, o fiinţă aproape neverosimilă, căci pare să aibă tot ceea ce-şi poate dori o femeie: frumuseţe, bogăţie, inteligenţă, farmec şi... un soţ iubitor. Când ea este însă ucisă, micul detectiv şi subtilul psiholog Hercule Poirot, aflat întâmplător în aceeaşi excursie, descoperă cu tristeţe tot vălmăşagul de interese şi de patimi ţesut în jurul bogatei moştenitoare. Agatha Christie consideră Moarte pe Nil unul dintre cele mai reuşite romane ale sale, iar criticii şi publicul n-au contrazis-o. Într-adevăr, în stilul său lapidar şi eficient, scriitoarea oferă cititorilor nu doar o intrigă sinuoasă şi seducătoare, cu un final neaşteptat, ci şi o ilustraţie exemplară a dramelor şi pasiunilor omeneşti esenţiale.

Locul 4. Vampirii din Morganville

Numar de pagini: 192
Editura: LEDA
Autor: Rachel Caine
Disponibila: aici
Pret: 3 lei
Descriere:
Bine ati venit in Morganville, Texas! Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul...
Morganville este un mic oras universitar din inima Texasului, plin de personaje ciudate... unele chiar malefice. Atunci cand studenta Claire Danvers se muta din campus intr-una dintre cele mai vechi case din Morganville, ea descopera ca persoanele cu care imparte locuinta nu dau prea multe semne de viata. Cu toate acestea, ele o vor apara pe Claire, atunci cand cele mai tainice secrete ale orasului vor iesi la lumina, lacome de sange proaspat.
Locul 5.Misterul crimei fara cadavru

Numar pagini: 223
Editura: RAO
Autor: Agatha Christie
Disponibila: aici
Pret: 9 lei
Descriere
La scurtă vreme după ce Gwenda se mută în noua ei locuinţă, încep să se petreacă lucruri ciudate. Eforturile ei de a moderniza casa au ca rezultat doar dezgroparea trecutului. Mai mult, Gwenda are o senzaţie iraţională de groază ori de câte ori urcă scările. Speriată, ea apelează la Jane Marple ca să exorcizeze fantomele, însă totodată trebuie rezolvată o crimă "perfectă", comisă cu mulţi ani înainte...

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu