sâmbătă, 4 martie 2017

Recenzie Divergent de Veronica Roth

Număr de pagini: 446

Editura: LEDA

Autor : Veronica Roth

Disponibila: aici 

Pret: 24 lei












DESCRIEREA: 


Intr-un Chicago distopic, orasul in care traieste Beatrice Prior, societatea este impartita in cinci factiuni, fiecare dintre ele cultivand o anumita virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia (cei altruisti), Neinfricarea (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Eruditia (cei inteligenti). Beatrice trebuie sa hotarasca daca ramane alaturi de parintii ei sau alege factiunea care considera ca i se potriveste cel mai bine. In cele din urma, alegerea pe care o face va surprinde pe toata lumea, inclusiv pe ea insasi.
In timpul initierii care urmeaza, marcata de o puternica rivalitate, Beatrice isi ia un alt nume, Tris, si se straduieste sa afle cine sunt cu adevarat prietenii ei si, de asemenea, daca o poveste de dragoste cu un baiat uneori fascinant, alteori enervant, isi poate gasi locul in viata pe care ea si-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toata lumea deoarece fusese prevenita ca i-ar putea aduce moartea. si, pe masura ce descopera un conflict care ia treptat amploare, amenintand sa destrame societatea aparent perfecta in care traieste, afla ca secretul ei ar putea-o ajuta sa-i salveze pe cei dragi… sau ar putea-o distruge.

Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, tradari sfasietoare, consecinte uimitoare si o neasteptata poveste de dragoste.

Parerea mea:
Dupa ce am citit-o, cartea asta a devenit preferata mea, La inceput parea plictisitoare, dar cu cat citeam mai mult din ea, cu atat imi placea mai mult.

Societatea este impartita in factiuni: Abnegatia (altruistii), Candoarea (cei sinceri), Neînfricatii ( cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Erduditii ( cei inteligenti).
Fiecare trebuie sa dea un test de aptitudini pentru a afla ce factiune i se potriveste. Dupa acest test urmeaza Ceremonia Alegerii in care fiecare isi alege factiunea.
La inceput, povestea se invarte in jurul familiei Prior formata din: Beatrice si Caleb (cei doi frati) si parintii Andrew si Natalie. Ei fac parte din factiunea Abnegatiei.
Urmeaza testul: rezultatul lui Beatrice socheaza pe toata lumea,
Dupa test, urmeaza Ceremonia Alegerii: alegerea facuta de Beatrice, dar si cea facuta de Caleb surprinde pe toata lumea.
In fiecare factiune exista un test de initiere: daca il treci devii membru al factiunii, daca nu ramai, Fara Factiune (cersetorii), dar ea trebuie sa fie atenta pentru ca detine un secret letal.
Beatrce isi ia un alt nume: Tris, Va reusi ea sa treaca de Initiere? Isi va gasi ea marea iubire?  Va reusi  sa-si pastreze secretul?





















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu